احیاء فاطمیه، نشانه وفاداری
در روایات معتبر ارزش والایی برای کسانیکه فاطمیه و عاشورا را احیا کنند، قرار داده شده است. یکی از دلایل ارزش آن، شناخت تارکین طریق هدایت است و اینکه بتوانیم در طریق هدایت و رستگاری گام استوارتری برداریم و به همین وسیله است که راه صحیح و درست از راه گمراهی و ضلالت شناخته میشود. احیای فاطمیه زمزمه و بغض شکسته شیعیان امیرالمؤمنین(علیه السلام) میباشد. احیاء فاطمیه روانشدن اشک محبّین اهل بیت(علیهم السلام) میباشد. احیای فاطمیه احیای همان جمله معروف رسول الله(صلی الله علیه و آله) است که فرمودند:
«إنّ الله یرضی لرضا فاطمه و یغضب لغضبها»؛ خداوند به خشنودی فاطمه(علیها السلام) خشنود و به خشم ایشان غضبناک می شود.(1)
احیای فاطمیه، فریاد خشمگینانه امیرالمؤمنین(علیه السلام) است که از حنجره شیعیان به صدا در میآید؛ همان مولایی که اجازه گریهکردن هم به او ندادند و هرگز حاضر نشدند بغض ایشان شکسته شود!
هنگامیکه روح فاطمه(سلام الله علیها) از بدن مطهر ایشان پرکشید، روح امیرالمؤمنین(علیه السلام) نیز همان لحظه از بدنشان پر کشید. اگر جنازه مطهر فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در دل شب و تاریکی تشییع و تدفین شد، بدن مطهر امیرالمؤمنین(علیه السلام) را نیز در شب تشییع و به خاک سپردند.
ویژگی دیگر احیای فاطمیه، شناختهشدن کسانیست که با تجلیل، تکریم و احیای فاطمیه مخالف هستند. بدون تردید این افراد دشمن خدا، رسول خدا(صلی الله علیه و آله) و اهل بیت رسول الله(علیهم السلام) میباشند. طبق آیه قرآن مجید موظف هستیم تا جائیکه ممکن است، از آنان دوری گزینیم و هرگز دوستی با آنان را سزاوار ندانیم.
پس اگر فاطمیه زنده و احیاء شود و به آن معرفت کامل داشته باشیم، (نه در حدّ ادعای زبانی) نبوت و رسالت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و امامت ائمه(علیهم السلام) احیا و مستحکم میگردد.
پاورقی:
1. بحارالانوار، ج30، ص353. از منابع اهل سنت: صحیح بخاری، ج5، ص83، المعجم الکبیر، ج22، ص401.