مراسم افتتاحیه سال تحصیلی جدید91-90
حضرت آیت الله یثربی دامت برکاته، با حضور در اجتماع با شکوه طلاب و اساتید حوزه علمیه کاشان، ضمن تبریکِ حلول سال تحصیلی جدید، به تبیین اهمیت نقش طلاب علوم دینی، در جوامع اسلامی پرداختند. استاد دروس خارج حوزه علمیه قم، با استدلال به آیه ی نفر، وجوب تعلّم و رسیدن به مرتبه فقاهت را یادآوری نموده و فرمودند:
«با توجه به احادیث حضرات معصومین علیهم السلام، تفقه در دین جز و بالاترین عبادات به حساب می آید و طلاب باید در انجام این فریضه، قصد قربت نموده و برای رسیدن به این مقصد، نیات خود را از هر گونه رذائل اخلاقی، همچون ریا، غرور و خودپسندی، پاک و خالص نمایند».
رئیس حوزه علمیه کاشان، انذار و هدایت مردم و همچنین مدیریت صحیح جامعه از لحاظ فکری و اعتقادی را، جزو وظایف اصلی طلاب بر شمردند و فرمودند: امروزه، جوامع شیعه ، نیازمند طلاب فقیه و تحصیل کرده می باشد و اگر طلاب در انجام وظایف شان کوتاهی کنند، به خود و جامعه، زیان های جبران ناپذیری وارد می کنند. همچنین طلاب باید، فرصت جوانی برای بهره گیری از علوم و معارف دینی را غنیمت شمرده و تهذیب نفس را جزو اولویت های ابتدای طلبگی خود قرار دهند.
ایشان در ادامه، برای پیشرفت طلاب در عرصه ی علمی و معنوی، رهنمودهایی ارائه نمودند که عبارت اند از: 1. خشوع و خضوع به بارگاه الهی، حضرات معصومین علیهم السلام و کسانی که حقی بر گردن انسان دارند، همچون والدین و اساتید. 2. پایبندی و التزام به موازین اخلاقی. 3. معاشرت نیکو با مردم هنگام مناسبت ها، تسلیت و تهنیت گفتن. 4. نگاه داری حریم علما و روحانیت و بزرگان دین. ایشان خطر دولتی کردن حوزه های علمیه را به مسئولین و خدمت گزاران حوزه، هشدار داده و از اقدامات مراجع تقلید و تأکید رهبری انقلاب در خنثی کردن این خطر عظیم، تشکر و قدردانی نمودند. همچنین با جدیّت عنوان نمودند که حوزه های علمیه باید استقلال خود را در تمام امور دینی و فرهنگی حفظ کنند و به هیچ عنوان، به سازمان ها یا نهادهای دولتی، اجازه ی مداخله ندهند.
در پایان، حضرت آیت الله یثربی مدظلّه، به تاریخچه ی حوزه علمیه خواهران اشاره نموده و فرمودند: حوزه علمیه خواهران کاشان، قبل از انقلاب جمهوری اسلامی شروع به کار کرد و سابقه ی عملی آن، از سابقه ی «مکتب توحید» شهر مقدس قم، بیشتر می باشد. مرحوم حضرت آیت الله آقای حاج سید مهدی یثربی قدس سره معتقد بودند، همان طور که برادران به تکامل علمی و عملی نیازمند هستند، خواهران نیز باید این مسیر را بپیمانید تا در آینده، به نشر و تبلیغ معارف دین، در میان زنان جامعه بپردازند.