مدرسه علمیه کوثر کاشان

  • تماس  

جشنی به شکوه نام کوثر

05 اردیبهشت 1393 توسط یثربی

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

طبق سنوات گذشته و به همت حوزه علمیه خواهران کاشان- مکتب کوثر- جشن باشکوهی به مناسبت میلاد فرخنده حضرت زهرا سلام الله علیها در حسینیه حضرت آیت الله یثربی رحمة الله برگزار شد.

این مراسم با حضور طلاب و مبلغین حوزه علمیه خواهران و شرکت قریب به 2000 نفر از بانوان متدینه شهرستان کاشان، شکوه و عظمت میلاد کوثر، تکریم از اولین مدافع ولایت را به عرصه نمایش گذاشت.

گفتنی است این مراسم با برنامه­ های متنوع از جمله قرائت قرآن، تواشیح، مداحی، شعرخوانی، قرائت خطبه فدکیه به صورت گروهی، مسابقه و اهدای جوائز همراه بود.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین رفعتی از اساتید و محققین حوزه علمیه قم پیرامون مقام و جایگاه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها و وظایف بانوان در احیای این جایگاه به ایراد سخنرانی پرداختند. در پایان به کلیه خواهران به رسم یادبود یک جلد صحیفه سجادیه از طرف حضرت آیت الله یثربی دام ظله اهدا گردید.

 

لازم به ذکر است همچون سالیان گذشته نمایندگانی از سوی حضرت آیت الله یثربی دام ظله با حضور در بیمارستان­های منطقه، ضمن تبریک و به رسم بزرگداشت مقام مادر، با بانوانی که در روز میلاد حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها صاحب فرزند شده بودند، دیدار و هدایایی از سوی معظم له به رسم یادبود ولادت در این روز بابرکت اهدا کردند.

 

 نظر دهید »

حرمت فاطمی در نوروز

04 فروردین 1393 توسط یثربی

بر احدي از دوستان اهلبيت عصمت و طهارت پوشيده نيست كه حفظ حرمت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها بر همگان لازم و ضروريست .
رسول اكرم صلي الله عليْه و آله و سلم مي‌فرمايد:
ان لله عزوجل ثلاث حرمات، فمنْ حفظهن حفظ الله دينه و دنْياه و منْ لمْ يحْفظْهن لمْ يحْفظ الله دنْياه و لا آخرته.
قلْت: و ما هن؟ قال: حرْمه الْاسْلام و حرْمتي و حرْمه رحمي؛
براي خداوند متعال سه حرمت است، هر كس آنها را رعايت كند، خداوند از دين و دنياي او حراست مي‌كند و هر كس آنها را رعايت نكند، خداوند از دنيا و آخرت او حفاظت نمي‌كند.
راوي پرسيد: آن حرمت‌ها كدامند؟
فرمود:
1
)حرمت اسلام؛
2
)حرمت من؛
3
)حرمت خويشاوندان من 1)
همه‌ي خويشاوندان پيامبر اكرم صلي الله عليْه و آله و سلم از كوثر جاري رسالت، قله‌ي هرم عصمت، سر سلسله‌ي خاندان عصمت و طهارت سرچشمه مي‌گيرند. رعايت حرمت فاطمي، رعايت حرمت خدا و رسول خدا و آيين خدا مي‌باشد.
امام باقر عليْه السلام در مقام بيان جايگاه رفيع حضرت زهرا عليْهاالسلام فرمود:
و لقدْ كانتْ مفْروضه الطاعه علي جميع منْ خلق الله، من الْجن و الْانْس و الْطيْر و الْوحْش و الْانْبياء و الْملايكه؛
حضرت فاطمه عليْهاالسلام بر همه‌ي مخلوقات خداوند، از پريان، آدميان، پرندگان، درندگان، پيامبران و فرشتگان واجب الاطاعه مي‌باشد. 2)
از اين رهگذر حفظ حريم صديقه‌ي طاهره، براي اولين و آخرين، حتي پيامبران پيشين از حضرت آدم تا حضرت خاتم الانبيا عليْهم السلام لازم و ضروري بود، چنانكه رييس مذهب امام جعفر صادق عليْه السلام فرمود:
و هي الصديقه الْكبْري و علي معْرفتها دارت الْقرون الْاولي؛
او صديقه كبريست و همه قرنهاي اوليه بر محور معرفت او گرديده‌اند. 3)
خاتم پيامبران يكي ديگر از جلوه‌هاي حرمت فاطمي را اين گونه بيان مي‌كند: چون روز قيامت فرارسد، منادي الهي از اعماق عرش خدا بانگ مي‌زند:
يا اهْل الْموْقف! غضوا ابْصاركمْ و نكسوا رووسكمْ، لتجوز فاطمه بنْت محمد علي الصراط؛
هان اي اهل محشر! ديدگان خود را فرو بنديد و سرهاي خود را پايين بيندازيد، تا حضرت فاطمه دختر حضرت محمد صلي الله عليْه و آله و سلم از صراط بگذرد.4)
اين منتهاي حرمت فاطميست كه به هنگام عبور آن حضرت از صراط، بايد همه‌ي مخلوقات، همه‌ي انبياو اولياء و همه‌ي اولين و آخرين، ديده‌هاي خود را فرو بندند و سرهاي خود را پايين بيندازند، تا ناموس كبريا، دختر خاتم الانبياء و همسر خاتم اوصياء از صراط عبور كند.
آنچه گفته شد مشتي از خروار، اندكي از بسيار و قطره‌اي از درياي بيكران حرمت حضرت فاطمه سلام الله عليها مي‌باشد.
با اين مقام شامخ و جايگاه بلند فاطمي، آيا ضرورت ندارد كه شيعيان شيفته و ارادتمندان دلسوخته آن حضرت، در اين سه سالي كه ايام نوروز با ايام شهادت جانگداز آن حضرت مصادف شده، از هر گونه ابراز شادي و شادماني پرهيز كنند و با حضور گرم خود در مراسم عزاي آن حضرت، موجبات رضايت آن حضرت را فراهم نمايند، كه رضايت آن حضرت، رضايت حضرت احديت را در پي دارد. 5)
حرمت حضرت زهرا عليْهاالسلام تا آنجاست كه هر وقت به محضر پدر بزرگوارش شرفياب مي‌شد، خاتم انبياء دست دخترش را مي‌گرفت، آن را مي‌بوسيد و او را در جاي خود مي‌نشاند. 6)
اشرف كاينات در آخرين لحظه‌هاي خود خطاب به مولاي متقيان فرمود:
يا علي انْفذْما امرتْك به فاطمه،
يا علي! آنچه فاطمه به تو امر كند، آن را انجام بده و در پايان وصيتهاي خود فرمود:
و اعْلمْ يا علي اني راض عمنْ رضيتْ عنْه ابْنتي فاطمه و كذلك ربي و ملايكته.
يا علي ويْل لمنْ ظلمها و ويْل لمنْ ابْتزها حقها و ويْل لمنْ هتك حرْمتها و ويْل لمنْ احْرق بابها؛
يا علي! بدان كه من خشنود هستم، از هر كسي كه دخترم فاطمه از او خشنود باشد، پروردگار من و فرشتگانش نيز از آن شخص خشنود مي‌باشند.
يا علي! واي بر كسي كه به او ستم كند، واي بر كسي كه حق او را پايمال كند، واي بر كسي كه حرمت او را هتك كند و واي بر كسي كه در خانه‌اش را آتش بزند. 7)

علامه بزرگوار، آيت الله سيد باقر هندي، متوفاي 1329 ق. در شب عيد غدير در عالم رويا به محضر مقدس قطب عالم امكان حضرت بقيه الله ارواحنا فداه شرفياب شده، آن حضرت را غرق غم و اندوه مشاهده نموده، عرضه داشته:
مولاي من! همه در شب عيد سعيد غدير، شاداب و شادمان هستند، چرا شما را غمگين و اندوهناك مي‌بينم؟!
حضرت فرمودند:
ذكرْت امي و حزنها؛
به ياد مادرم فاطمه و غم‌هاي آن حضرت افتادم.
سپس فرمود:
لا تراني اتخذت لا و علاها بعد بيت الاحزان بيت سرور
نه، نه، سوگند به مقام والا و جايگاه بلند آن حضرت، هرگز پس از «بيت الاحزان» خانه‌ي شادي و سرور بر نخواهم گزيد. 8)
اگر آن پيشواي انس و جان حتي در شب غدير، به ياد مصايب مادر بزرگوارش محزون است، بر ما شيعيان شيفته و ارادتمندان دلباخته است که در ايام نوروز كه مصادف با ايام شهادت آن حضرت مي‌باشد، به ياد بيت الاحزان آن حضرت و به پيروي از فرزند دلبندش حضرت بقيه الله ارواحنا فداه، از هر گونه جشن و سرور پرهيز كنند و از خداوند منان بخواهند كه با تعجيل در امر فرج آن حضرت سفره بشارت ظهور را در گستره جهان هستي بگستراند، انشاء الله.

1.) ابن حجر، الصواعق المحرقه، ص 150
2.) طبري امامي، دلايل الامامه، ص 106
3.) شيخ طوسي، الامالي، ص 668، ح 1399
4.) سبط ابن جوزي، تذكره‌ي الخواص، ج 2، ص 334
5.) طبراني، معجم كبير، ج 1، ص 108
6.) ارْبلي، كشْف الْغمه، ج 1، ص 453
7.)علامه مجلسي، بحارالانْوار، ج 22، ص 485
8.) سيد عبدالرزاق مقرم، وفاه فاطمه، ص 97

 

 نظر دهید »
03 اردیبهشت 1391 توسط یثربی

حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) می فرمایند:

«خِیارکم، ألیَنُکُم مَناکبةًً، و أکرمَهم لِنِسائِهم»؛

گزیده­ترین شما کسی است که متواضع­تر باشد،

و حرمت همسر خویش را بیشتر گزارد.

(امالی الصدوق، ص402)

 2 نظر

احیاء فاطمیه، نشانه وفاداری

02 اردیبهشت 1391 توسط یثربی

در روایات معتبر ارزش والایی برای کسانیکه فاطمیه و عاشورا را احیا کنند، قرار داده شده است. یکی از دلایل ارزش آن، شناخت تارکین طریق هدایت است و  اینکه بتوانیم در طریق هدایت و رستگاری گام استوارتری برداریم و به همین وسیله است که راه صحیح و درست از راه گمراهی و ضلالت شناخته می­شود. احیای فاطمیه زمزمه و بغض شکسته شیعیان امیرالمؤمنین(علیه السلام) می­باشد. احیاء فاطمیه روان­شدن اشک محبّین اهل بیت(علیهم السلام) می­باشد. احیای فاطمیه احیای همان جمله معروف رسول الله(صلی الله علیه و آله) است که فرمودند:

«إنّ الله یرضی لرضا فاطمه و یغضب لغضبها»؛ خداوند به خشنودی فاطمه(علیها السلام) خشنود و به خشم ایشان غضبناک می شود.(1)

احیای فاطمیه، فریاد خشمگینانه امیرالمؤمنین(علیه السلام) است که از حنجره شیعیان به صدا در می­آید؛ همان مولایی که اجازه گریه­کردن هم به او ندادند و هرگز حاضر نشدند بغض ایشان شکسته شود!

هنگامیکه روح فاطمه(سلام الله علیها) از بدن مطهر ایشان پرکشید، روح امیرالمؤمنین(علیه السلام) نیز همان لحظه از بدنشان پر کشید. اگر جنازه مطهر فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در دل شب و تاریکی­ تشییع و تدفین شد، بدن مطهر امیرالمؤمنین(علیه السلام) را نیز در شب تشییع و به خاک سپردند.

ویژگی دیگر احیای فاطمیه، شناخته­شدن کسانی­ست که با تجلیل، تکریم و احیای فاطمیه مخالف هستند. بدون تردید این افراد دشمن خدا، رسول خدا(صلی الله علیه و آله) و اهل بیت رسول الله(علیهم السلام) می­باشند. طبق آیه قرآن مجید موظف هستیم تا جائیکه ممکن است، از آنان دوری گزینیم و هرگز دوستی با آنان را سزاوار ندانیم.

پس اگر فاطمیه زنده و احیاء شود و به آن معرفت کامل داشته باشیم، (نه در حدّ ادعای زبانی) نبوت و رسالت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و امامت ائمه(علیهم السلام) احیا و مستحکم می­گردد.

پاورقی:

1.     بحارالانوار، ج30، ص353. از منابع اهل سنت: صحیح بخاری، ج5، ص83، المعجم الکبیر، ج22، ص401.

 2 نظر

داستان آفرینش حضرت زهرا(س)

22 فروردین 1391 توسط یثربی

 

همه مصادر و منابع روایی، اعم از شیعه و سنی، داستان آفرینش حضرت زهرا(س) را نقل نموده­اند. آغاز این روایت را از زبان حضرت امام صادق(ع) و بقیه روایت را از منابع عامّه(اهل سنت) نقل می نمائیم.

حضرت امام صادق(ع) می فرمایند:

«کان النّبی یکثر تقبیل فاطمة، فعاتبته علی ذلک عایشة، فقالت: یا رسول الله! إنّک لتکثر تقبیل فاطمة»؛ پیامبر(ص) بسیار فاطمه(س) را می بوسید. عایشه ایشان را سرزنش کرد و گفت: ای رسول خدا(ص)! تو فاطمه(س) را زیاد می بوسی.(1)

ادامه روایت را از منابع اهل سنت نقل می کنیم. سیوطی در الدّر المنثور (2) و طبرانی در المعجم(3) نقل نموده­اند که پیامبر(ص) در پاسخ به سرزنش عایشه چنین فرمودند:

«در معراج، آنگاه که مرا به بهشت وارد کردند، در میان درختان بهشت به درختی برخورد کردم که  به نیکویی آن و درخشش برگهایش و پاکیزگی میوه­هایش ندیده بودم! از میوه آن خوردم که تبدیل به نطفه­ای شد و بعد از بازگشت، در رحم خدیجه(س) قرار گرفت و ایشان به فاطمه(س)باردار شد. پس هرگاه مشتاق بوی بهشت می شوم، بوی فاطمه(س) را استشمام می کنم»

به این روایت دقت کنید. رسول اکرم(ص) در معراج به بهشت می روند. از بهترین میوه های بهشتی تناول می کنند و نطفه فاطمه(س) متکوّن می شود. واژه «فسوّاها» که در برخی آیات و روایات استفاده شده، به معنای خلقت بر اساس حکمت، به شکل منظم و مرتب می باشد.(4) بعد از این تسویه و تعدیل، قابلیت دریافت فیض محقق می گردد. پس از آمادگی جسم، خداوند از روح خود در انسان می دمد. هر نوع جسدی قابلیت دریافت فیض خاص الهی را ندارد.

بنابراین جسم و جسدی که اساس و ماهیت آن را موادّ این دنیا تشکیل می دهد، استعداد و قابلیت دریافت روح الهی را پیدا می کند. سپس خداوند روح خود را در آن می دمد. حال اگر ریشه جسم و جسدی برترین میوه های بهشتی باشد، قابلیت دریافت چگونه فیضی را خواهد داشت و چه روحی را دریافت خواهد نمود؟ همانگونه که بیان شد، اساس جسم حضرت زهرا(س) از برترین میوه­های بهشت است. پس جسم ایشان با تمام اجسام این دنیا متفاوت است و در نتیجه روحی هم که در این جسد دمیده می­شود، نسبت به سایرین متفاوت خواهد بود. به همین دلیل، پیامبر(ص) می فرمایند: همه خلق از درک و شناختِ جایگاه او عاجز هستند(5).

 

پاورقی:

1.     بحارالانوار، ج18، ص315. 

2.     از منابع اهل سنت: الدّر المنثور، ج4، ص153.

3.     از منابع اهل سنت:المعجم الکبیر، ج22، ص401.

4.     مفردات الفاط قرآن، ص257.             

5.     بحارالانوار، ج43، ص65.

 

منبع:

   دُردانه خلقت رفتار امت، حضرت آیت آمیرسیدمحمدیثربی، انتشارات انصاریان،بهار1388.

 1 نظر

دستورات اخلاقی علامه طباطبایی(ره)

15 فروردین 1391 توسط یثربی

بسم الله الرحمن الرحيم

 6 نظر
  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • احادیث
  • اخلاقی
  • بانوی عالمین
  • اخبار مدرسه
  • اهل البیت(علیهم السلام)
  • بدون موضوع
  • امامزادگان

ذکر ایام

ابزار

تاریخ

تاریخ روز

جعبه حدیث

تمزها

ثانیه شمار غیبت

log

ساعت

آمار

آمارگیر وبلاگ

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس