خبر ولادت بانویی بزرگوار
06 شهریور 1393 توسط یثربی
pan style="font-size: 18.0pt; mso-ansi-font-size: 12.0pt; line-height: 150%; color: blue;" lang="FA">
تولد فاطمه معصومه سلام الله علیها براى اهل بیت(علیهم السلام) اهمیتى خاص داشت زیرا این خبر قبل از تولد بارها توسط امام صادق علیه السلام اعلام مى شد و به این ترتیب از همان ایام شیعیان به شناخت مقام والاى وى فرا خوانده مى شدند. از جمله آنگاه که گروهى از شیعیان رى نزد امام صادق علیه السلام آمدند، حضرت فرمود: آفرین بر برادران ما از اهل قم. آنان گفتند: ما اهل رى هستیم. ولى امام همان جمله پیشین راتکرار فرمود. و ادامه داد: «الا ان لله تعالى حرما و هو مکه. الا ان لرسول الله حرما و هو المدینه الا ان لامیرالمؤمنین حرما و هو الکوفه الا ان حرمى و حرم ولدى بعدى قم الا ان قم کوفتنا الصغیره. الا ان للجنه ثمانیه ابواب ثلاث منها الى قم. تقبض فیها امراه هى من ولدى و اسمها فاطمه بن موسى. تدخل بشفاعتها شیعتنا الجنه باجمعهم».
براى خداوند حرمى است که مکه است، حرم رسول، مدینه حرم امیرمومنان کوفه است وحرم من و فرزندانم قم است. بدانید قم کوفه کوچک ماست. بدانید بهشت هشت در دارد که سه در آن به سوى قم است. بانویى از اولاد من در آنجا وفات مى کند که نامش فاطمه دختر موسى است. همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت مى شوند. (بحارالانوار ج57 ص217)
این خبر و نحوه تعریف حضرت از قم به طور طبیعى مى توانست گروهى از اهالى رى را به عزیمت به سوى قم برانگیزد و درحقیقت اهمیت ویژه اى را که شهر قم به خاطر حضور فاطمه کبرى مى یافت براى آنان بازگو کند.
مى توان گفت به همین خاطر گروههایى از مردم قم از جمله صاحبان فکر واندیشه از آمدن چنین بانویى به قم مطلع بودند و براى فرا رسیدن آن زمان و یارى و پاسداشت مقدم وى لحظه شمارى مى کردند. نکات دیگرى نیز از این روایت به دست مى آید از جمله این که قم حرم امامان طاهرین است. موضوعى که در دهها روایت دیگر از زبان پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم ، امیرالمؤمنین علیه السلام و اغلب امامان یکى پس از دیگرى به آن اشاره شده است.
در خبرى دیگر نیز امام صادق علیه السلام به پیشگویى تولد وى پرداخت. آن روز یکى از شیعیان به نزد حضرت آمد، امام را دید که با کودکى در گهواره سخن مى گوید. گامى جلوتر نهاد و مبهوت از این واقعه پرسید: آیا با این طفل سخن مى گویید؟ امام اورا دعوت کرد تا با کودک در گهواره سخن بگوید. مرد باز هم جلوتر آمد و سلام کرد. کودک نه تنها جوابش را داد; بلکه گفت: اى مرد نامى را براى دخترت [که تازه متولد شده است] انتخاب کرده اى که خداوند آن را دشمن مى دارد پس نامش را عوض کن [وى نام دخترش را حمیرا گذاشته بود] شگفتى مرد دو چندان شد. آنگاه امام صادق علیه السلام فرمود: «این کودک فرزندم موسى است.»
خداوند از او دخترى به من عنایت مى کند که نامش فاطمه است. او را در سرزمین قم به خاک مى سپارند. هر شخصى که او را در قم زیارت کند، بهشت برایش واجب مى شود».
شیخ صدوق از سعد بن سعد روایت کرده است که از امام رضا درباره فاطمه دختر موسی بن جعفر علیه السلام سوال نمودم فرمودند: «هر کس او را زیارت کند بهشت برای اوست».
در روایت دیگری از امام رضا علیه السلام می فرمایند: «هر کس معصومه علیها السلام را در قم زیارت کند مانند کسی است که من را زیارت کرده است.»
در روایت دیگری فرمودند:«هرکس او را در حالی که شناخت به حقش دارد زیارت کند بهشت بر او واجب می شود.»